GODHET

GODHET

2015-05-21

GODHETSFESTIVALEN er noe som finner sted en uke hvert år på våren. Her hos oss har vi gjerne satt av tre dager i mai/juni. Vi som menighet har vært med i flere år og det er veldig kjekt og trivelig å få være med å gjøre tjeneste for andre mennesker som trenger litt hjelp.

Godhet er noe vi gjør sammen med andre menigheter her på Sotra.

Du vil få mer informasjon om Godhet når våren kommer og det nærmer seg ny aksjon.

Under kan du lese litt om visjonen for godhet og hvordan det hele startet:

Visjonen

Visjonen har sitt utgangspunkt i Jesus. Et av de tydeligste kjennetegnene på Jesu liv var godheten. Vitnesbyrdet om ham i Apostlenes gjerninger 10,38 er nettopp dette:

Jesus fra Nasaret ble salvet av Gud med Hellig Ånd og kraft, og (…) gikk omkring overalt og gjorde godt…” (Apg 10, 38)

Godheten var også helt sentral i hvordan de første kristne levde sine liv, og vi tror at det er ment til å kjennetegne oss som er kristne i dag.

Vi tror at godheten ikke bare var tenkt til å være et kjennetegn ved disiplene og den første kirke, men også ved kirken i dag. Det er utgangspunktet for opprinnelsen av Godhet og mottoet vårt: “Små ting gjort i kjærlighet kan forandre verden”.

Om Godhet

Det startet i august 2006. IMI Kirken i Stavanger arrangerte den første Godhetsfestivalen til stor glede og takknemlighet både for deltakere og mottagere. Mandag til fredag i ei uke, fra klokka 17-21, ble satt av til å hjelpe mennesker med alt i fra husmaling til bilvask, helt uten agenda, utelukkende for å vise godhet. Vi skjønte fort at Godhet som konsept var kommet for å bli, dette var for gøy og for meningsfullt til å ikke skulle fortsette med. I 2007 arrangerte byens menigheter sammen Godhet og virkningsfeltet ble enda større. I tillegg ble også Godhet i Sarpsborg etablert dette året. Den berømte snøballen hadde begynt å rulle.

Godhet ble arrangert år etter år og betydningen for byen, men også for menighetens folk, var enorm. Den ene uken med Godhet var i seg selv fantastisk, men enda mer spennende var det å se hvordan denne uka skapte et momentum som varte hele året. Godhet ble ikke bare en happening, men en kultur. 

Med dette som bakgrunn ble GodhetNorge opprettet i mai 2012, en organisasjon hvis mål er nettopp å se små ting gjort i kjærlighet forandre verden. Dette konkretisert ved å bistå med hjelp til at fellesskap i hele landet skal kunne starte Godhet i sin by eller på sitt tettsted. Vi tror at Godhetsbevegelsen vil være en kraft til forandring i samfunnet.

 

 

Nytt fra Metodistkirken
Metodistkirken enige om et kompromiss
Publisert den 2022-06-27
Angrepet i Oslo
Publisert den 2022-06-25
Metodistkirkens ledelse har sendt ut følgende kommentar om hendelsene i Oslo i natt: Les mer

Metso - Metodistkirken på Sotra

Powered by Cornerstone