Forsiden>Viktig arrangement
Viktig arrangement

2021-11-01
Felleskristen markering i Straume Forum, tirsdag 9. november kl.18.30

Krystallnatten er betegnelsen på natten mellom 9. og 10. november 1938, og den markerer starten på en dramatisk opptrapping av jødeforfølgelsene i Tyskland og Østerrike. 1400 synagoger ble brent ned og over 7 500 butikker ble vandalisert. I tillegg ble 91 jøder drept og omtrent tretti tusen jøder ført til konsentrasjonsleirer, hovedsakelig til Buchenwald, Dachau og Sachsenhausen.

Dagen etter, den 10. november, var fortauene fulle av knust glass fra de jødiske forretningene, og dette gjorde at aksjonen bel gitt navnet krystalnatten av nazistene.

Det er viktig at vi ikke glemmer dette og at vi kan stå opp mot en hver form for jødehat i dag. Vi håper derfor å se deg i Straume Forum tirsdag 9. november!

Det er kommet uttalelser om krisen fra polske metodister og Det Europeiske Metodistrådet. Les mer
Guds eksistens og Jesu oppstandelse
Publisert den 2021-11-24