Forsiden>VIKTIG ÅRLIG BEGIVENHET
VIKTIG ÅRLIG BEGIVENHET

2022-10-28
Markering av Krystallnatta 9. november i Straume Forum

Krystallnatten er betegnelsen på det som skjedde i Tyskland og Østerrike natten mellom 9. og 10. november i 1938, da det tyske nazi-regimet intensiverte sin forfølgelse av jødene. 1400 synagoger ble brent ned, 7500 butikker vandalisert, 91 jøder drept og 30 000 jøder ble ført til ulike konsentrasjonsleirer.

De knuste glassene som fylte fortauene om morgenen den 10. november, har gitt denne dramatiske natten navnet Krystallnatten. Hendelsen markerer overgangen fra den diskrimineringen av jøder som foregikk helt fra Hitler kom til makten i 1933, til den systematiske forfølgelsen som få år senere kulminerte i Holocaust.

Det er lenge siden dette hendte, men det er viktig å ikke glemme, for antisemittismen lever videre, og derfor er denne markeringen så viktig. Det er Sartora Tankesmie som arrangerer dette i nært samarbeid med mange av menighetene i Øygarden, blant annet Metodistkirken.

Møtet begynner kl.18.30 og det er mange spennende og interessante personer som er med og gir kvelden innhold.

Vel møtt!

Metodistkirken enige om et kompromiss
Publisert den 2022-06-27
Angrepet i Oslo